Zaalaanbod in Mariakerke

Circa van de Stad Gent stelt zalen en gebouwen beschikbaar voor manifestaties. Om u wegwijs te maken in die zalen en gebouwen heeft zij in een folder alles op een rijtje gezet. (naar website)

Elk gebouw heeft zijn eigen huisreglement. Het is daarom onmogelijk om al deze informatie hier in detail te bespreken. Indien u, na het doornemen van deze folder, nog verdere informatie wenst, kan u zich wenden tot:

Een zaal reserveren voor uw evenement?
Bel de Cultuurdienst Zalen op 09 269 84 65 of 09 269 84 75
elke weekdag van 9.00 tot 13.00 uur
 
Voor Mariakerke heeft Circa echter GEEN zalen ter beschikking.  

____________________________________________________________

Locaties die ter beschikking zijn:

CPM-Partner:

De Pastorij

Ligging: Mariakerkeplein 1

Op 14 juni 2010 kreeg de kerkfabriek van de parochie Onze-Lieve-Vrouw Mariakerke de voormalige pastorij naast de kerk ter beschikking van de Stad Gent.  De praktische beslommeringen, afspraken, onderhoud en controle worden sindsdien behartigd door een stuurgroep. Het Cultuurplatform Mariakerke maakt deel uit van die werkgroep.

Het ontmoetingscentrum wordt binnen een ruim kader ter beschikking gesteld van verenigingen en groepen uit de buurt. Het hoeft dus zeker niet te gaan om parochiale of kerkgebonden groepen.

Hoewel het vooral parochiale en kerkgebonden groepen waren die destijds bij de pastoor onderdak vonden voor hun samenkomsten, was het van bij het begin de bedoeling om het Ontmoetingscentrum “De Pastorij” pluralistisch ter beschikking te stellen van verenigingen en groepen uit de buurt.

meer informatie

De Schuur

Ligging: Zandloperstraat 259

De Schuur is een nieuwe, bescheiden cultuurtempel waar alle kunsttakken mekaar raken. Wil je als kunstenaar wil exposeren AAN DE BALK, kan dat gewoon door een aanvraag in te sturen via het contactformulier van De Schuur.

Ze bekijken dan het werk en zien of dan dit geschikt is voor deze kleine ruimte.
Ben je muzikant en wil je spelen IN DE HOEK, dan kan je via het zelfde formulier een aanvraag indienen.

meer informatie

Kollekasteel

Ligging: Groenestaakstraat 66-68

Het Kollekasteel is een 19de eeuws kasteel dat in 1969 werd aangekocht door de vzw Kollekasteel om de nood aan lokalen en terreinen voor groeperingen en verenigingen in Mariakerke-Kolegem te helpen oplossen. Het werd met eigen middelen, stukje bij beetje gerenoveerd en gerestaureerd tot een volwaardig multifunctioneel cultureel ontmoetingscentrum dat voldoet aan alle hedendaags comfort en geldende veiligheidsnormen.

In een uniek retro-kader beschikt het Kollekasteel vandaag over een café, een moderne professionele keuken, twee zalen van respectievelijk 40 en 120 personen (250 staand) en drie vergaderzalen. Het domein rond het kasteel beslaat meer dan 5000 m² en bevat een terras, ruime tuin, parking en bijgebouwen. Dit alles staat ter beschikking van particulieren, bedrijven en het lokale verenigingsleven voor feesten, evenementen en sociaal culturele activiteiten.

bezoek hier de website

Ander zaalaanbod in Mariakerke:

CJK

Ligging: Kasteeldreef 2

in het CJK, Kasteel Claeys-Bouüaert, Kasteeldreef 2, 9030 Mariakerke kunnen volgende zalen gebruikt worden door derden :
theaterzaal Multatuli (48 zitplaatsen, vlakkevloer podium)
vergaderzaal Mondriaan (16 zitplaatsen, tafels)
Gebruik kan mits rechtstreeks contact met het CJK of door gebruik te maken van ‘stadsdagen’, aan het gebruik van de zalen kunnen bijkomende kosten verbonden zijn.
Het cafetaria kan niet gebruikt worden door derden, de uitbating gebeurt exclusief door het CJK.
Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor een tentoonstelling in de tentoonstellingszalen door het aanmeldingsformulier op www.cjk.be in te sturen. De aanmelding is evenwel niet bindend voor het CJK.

De Pleisterplek

Ligging: Vliegpleinkouter 35/201

De Pleisterplek, een polyvalente feestzaal in Mariakerke, gelegen in het groen met zicht op tuin via een glasgevel, met een capaciteit van 30 personen, biedt tal van mogelijkheden voor het organiseren van allerhande activiteiten zoals, seminaries, familiefeestjes, vernissage, yoga- en fitness-sessies, teken- en schilderlessen en noem maar op…

De zaal beschikt over een beamer en projectiemuur, WiFi, een geluidsinstallatie, klein podium, ingerichte keuken, sanitair, tafels en stoelen voor ruim 30 personen. Via een glasgevel kijkt u uit op een groene tuin met biologische zwemvijver. We kunnen ook voorzien in aangepaste catering. Samen met u werken we een leuke formule uit die aan uw wensen voldoet.

meer informatie

Lof in Gent

Ligging: Brugsevaart 60

Deze locatie kan worden gebruikt voor tal van activiteiten: teambuildings, tentoonstellingen, vergaderingen, seminars, lezingen, diner met familie en vrienden, …
We bieden perfecte mogelijkheden op maat van u of van uw bedrijf, vereniging.

bezoek hier de website

De Zulle (Wondelgem)

Ligging: Botestraat 98 – Wondelgem

Een feest, een receptie, een vergadering, een repetitie, een toneelopvoering, een bedrijfsevenement…onze polyvalente zaal is er in de eerste plaats voor de plaatselijke verenigingen van Mariakerke en Wondelgem. Maar ook bedrijven zijn welkom.
Enkel privéfeesten zijn niet toegestaan.

Alle info op http://www.dezulle.be/

________________________________________________________________

Ken je nog beschikbare ruimtes voor vergaderingen, tentoonstellingen, repetities, voordrachten in Mariakerke, dan worden wij daarvan graag op de hoogte gebracht zodat we de lijst verder kunnen aanvullen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s