Ontmoetingscentrum De Pastorij

Op 14 juni 2010 kreeg de kerkfabriek van de parochie Onze-Lieve-Vrouw Mariakerke de voormalige pastorij naast de kerk ter beschikking van de Stad Gent.  De praktische beslommeringen, afspraken, onderhoud en controle worden sindsdien behartigd door een stuurgroep.

Hoewel het vooral parochiale en kerkgebonden groepen waren die destijds bij de pastoor onderdak vonden voor hun samenkomsten, was het van bij het begin de bedoeling om het Ontmoetingscentrum “De Pastorij” pluralistisch ter beschikking te stellen van verenigingen en groepen uit de buurt.

Tijdens het eerste volledig jaar (2011) werd het Ontmoetingscentrum “De Pastorij” 290 keer gebruikt.  Daaruit bleek van bij de start de noodzaak van deze locatie als vergaderplaats voor de plaatselijke organisaties.

In 2012 steeg het gebruik tot 393 geregistreerde activiteiten.  Meer dan tien verenigingen houden er wekelijks of maandelijks hun vergaderingen. Groepen en organisaties uit de buurt komen er samen voor een kinderkookatelier, toneel- of muziekrepetities, kamertoneel,  familiale en buurtgerichte activiteiten, vergaderingen enz.  Ook de AA-groep De Vriendschap vergadert hier wekelijks.

Het oc “De Pastorij” werd  in 2012 ruim 60 keer gebruikt voor bijeenkomsten en vergaderingen van de parochie: de kerkraad, de liturgische ploeg, de catechese, de onthaalploeg, de vzw Parochiale Werken, de ziekenbezoekers, Ademtocht, de stuurgroep enz. Verder is daar het archief van de Kerkfabriek ondergebracht en is er een lokaal gereserveerd voor het in onbruik geraakte religieus erfgoed van de parochie O.-L.-Vrouw Mariakerke Centrum.  In de tuin is er een opslagplaats voor het sjormateriaal van de plaatselijke chirogroepen.

Voor 2013 zijn er reeds meer dan 280 data gereserveerd voor vergaderingen en bijeenkomsten.  Hieruit blijkt dat deze locatie voor het gemeenschapsleven in Mariakerke onmisbaar is.  Wie graag meewerkt om dit ontmoetingscentrum in orde te houden kan zich wenden tot een lid van de stuurgroep: Chris Claeys, Roel Bohez, Roger Oosterlinck of Jos De Baets.

Info en afspraken: pastorij.mariakerke@telenet.be

20130405_pastorij 042

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Alle berichten, Zaalaanbod en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s